Tri osnovna tipa kože su masna, normalna i suha. Svaki tip može imati i podtipove, odnosno različite zone. Za optimalne rezultate bitno je prilagoditi njegu karakteristikama podtipa.

Kod masne kože postoji klasična masna tzv.“pubertetska koža“, mješovita, masna dehidrirana i problematična koža u kasnijoj dobi.

Kod normalne kože postoji dehidrirana i koža sa hiperpigmentacijama.

Kod suhe kože postoji klasična suha koža koja je posljedica hormonskog disbalansa i suha i istanjena koža u zrelijim godinama.

Za postizanje najboljih rezultata, stručnjaci uvijek preporučuju odlučiti se za proizvode jednog branda i koristiti kombinaciju proizvoda koji Vam najviše odgovara, te s vremena na vrijeme prilagoditi njegu, ovisno o potrebama kože. Sigurno ste primijetili da potrebe kože kroz godinu nisu iste. Ima perioda kad je koža zahtjevnija i tada se ne smije posezati za teškim i „masnim“ kremama, nego je tada treba njegovati sa serumima, koncentratima ili boosterima koji će djelovati ciljano i zadovoljiti njezine potrebe. Na taj način nećemo opteretiti kožu nego ćemo joj osigurati upravo ono što joj je u tom trenutku potrebno.

Ono što volimo kod Skeyndor kozmetike, a složit će se i naši dugogodišnji korisnici, je da su uz savjet stručne osobe koja zna odrediti najbolju kombinaciju za Vašu kožu, rezultati izvrsni.

Skeyndor ima široku paletu proizvoda koja pokriva sve potrebe kože od 18-te godine nadalje i uključuje preparate za profesionalne tretmane u salonu i proizvode za kućnu uporabu.